Álláslehetőségek

Félegyházi Pékség élelmiszermérnöki karrier program

Élelmiszermérnöki alapképzésre jársz?

 • Érdekel a sütőipar?
 • Szeretnéd megalapozni a szakmai jövőd?

Ha a fenti kérdésekre a válaszod IGEN, akkor egymást kerestük eddig! Magyarország vezető sütőipari vállalkozása, a Félegyházi Pékség Kft. hatodik éve indítja el karrier programját az SZTE Mérnöki kar élelmiszermérnökeinek, hogy megtalálja a jövő legkiválóbb szakembereit!

Miért éri ez meg Neked?

 • Tanulási lehetőség a szakma legjobbjaitól, egészen az alapoktól, modern környezetben
 • A 12-14 hetes gyakorlat alatt fizetést kapsz
 • Szakértői mentortámogatás
 • Lehetőség jövőbeli munkahelyed megtalálására, versenyképes fizetéssel!

Milyen kéréseink vannak?

 • Növényi eredetű feldolgozó ipari élelmiszermérnök B.Sc.
 • A 12-14 hetes gyakorlat teljes időtartalmának letöltése
 • MS Office felhasználói szintű ismerete
 • Önálló és felelősségteljes munkavégzés
 • Nyitottság, tanulékonyság
 • Költözési vagy bejárási hajlandóság

További előny, de nem feltétel:

 • Pék vagy cukrász végzettség
 • Angol vagy német nyelvtudás
 • Lakhely Kiskunfélegyházán és vonzáskörzetében

Hogyan tudsz jelentkezni?

Amennyiben kedvet kaptál, jelentkezz a magyar.zoltan@felegyhazipekseg.hu e-mail címen.
Az e-mailben várjuk a fényképes önéletrajzodat és egy motivációs levelet, amelyben kifejted, hogy miért válasszunk Téged!

 

Bemutatkoznak Munkatársaink, akik már megtalálták a hozzánk vezető utat!

 

2015-ben végeztem el az élelmiszermérnöki alapképzésem 3 hónapos gyakorlatát a Félegyházinál, utána pedig pár hónapig, mint diákmunkás tanultam meg az alapvető folyamatokat és fogásokat (dagasztás, táblázás, laminálás, csomagolás, raktározás és minőségellenőrzés). Az itt megszerzett tudásból mai napig tudok meríteni. Miután letettem az államvizsgát, a minőségirányítási osztályon helyezkedtem el, ahol 1 évig a dokumentációk, gyártástechnológiák és egy pékségirányítási rendszer kialakításával foglalkoztam. Ezzel párhuzamosan levelezőn elvégeztem a mester és a doktori képzést is. 2017. januárjában szervezeti átalakítás miatt termelés igazgatóvá neveztek ki. Nagy kihívás volt számomra, de igyekeztem gyorsan felnőni a feladathoz. Nincs két egyforma napom, hiszen mindig van valami új feladat vagy kihívás, amelyet meg kellett oldani. A Pékség dinamikusan fejlődik a tulajdonosi szemlélet miatt, így a kicsinyke kenyérgyárból Magyarország legnagyobb sütőipari vállalatává lett, ahol heti 5-6 millió termék készül el a vevőink és vásárlóink számára. A cég mérete miatt szükségesnek látta a vállalkozás, hogy a felsővezetőségi feladatok újra legyenek osztva, így 2022 szeptemberében operatív ügyvezetővé lettem kinevezve, amely során a gyár osztályainak (termelés, árulogisztika, karbantartás, minőségirányítás és termékfejlesztés) munkájáért felelek. Saját példámból okulva megfogadtam, hogy mindig meg fogom adni a lehetőségét annak, hogy fiatal egyetemisták esélyt kaphassanak tanulás céljából. Nagy büszkeséggel tölt el, hogy itt létem során 3 egykoron gyakornok maradt itt a Pékségnél és találta meg számításait.

(Dr. Magyar Zoltán, operatív ügyvezető)

2022 nyarán kezdtem a Félegyházi Pékségnél a kötelező szakmai gyakorlat keretében. A 3 hónap alatt megismerhettem az egész gyár működését, beleértve a gépsorokat, a termékek elkészítését, és a termelés irányítását. Az idő előre haladtával egyre komolyabb projektekben vehettem részt, melyet a gyakorlat után is folytattam gyakornokként. Államvizsgát követően ma már teljes állásban erősítem a Pékség csapatát, mint élelmiszer-technológus, feladatkörömbe tartozik a termelési statisztikák elkészítése, a pékség irányítási rendszerének kezelése.

(Berente Beatrix, élelmiszer-technológus)

A Félegyházi Pékségnél dolgozom műszakvezetőként, már több mint 4 éve. A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karán végeztem, mint okleveles élelmiszermérnök és már a kötelező szakmai gyakorlatomat is a Pékségnél teljesítettem. A gyakorlat során betekintést nyerhettem a cég egészének működésébe a termeléstől kezdve az árukiadáson át a minőségirányításig. A gyakorlat során rendkívül segítőkész és nagy szaktudással rendelkező embereket ismerhettem meg, akik segítették elmélyíteni a szakmai ismereteimet. Az oklevél megszerzése után lehetőséget kaptam a Félegyházi Pékség csapatát erősíteni és jelenleg én vezetem a pékség egyik fagyasztott péksüteményeket gyártó részlegét.

(Kuklis Áron, műszakvezető)

2019-ben jártam először a Félegyházi Pékségben egy üzemlátogatás keretében. Már akkor láttam, hogy itt a legmodernebb technológiákkal dolgoznak, egy igazán barátságos környezetben. A pozitív benyomások miatt 2020 nyarán itt végeztem el az egyetemi szakmai gyakorlatomat is, és ismertem meg mentoromat, Magyar Zoltánt, aki számára kiemelten fontos, hogy fiatalok és nők is lehetőséget kapjanak magasabb pozíciók elérésére. A gyár minden területét bejárhattam, rengeteg hasznos információval lettem gazdagabb. Mindenki segítőkészen állt hozzám, bizalommal fordulhattam bárki felé a kérdéseimmel. A kötelező 15 hét teljesítése után még diákmunkásként is maradtam egy hónapot, hogy minél több tudást szerezzek. Az államvizsga után lehetőséget kaptam rá, hogy a Pékségben dolgozhassak, amit örömmel fogadtam el, hiszen csak pozitív élményeim fűződtek a gyakorlaton tapasztaltakhoz. Így kezdtem el 2021 januárjában élelmiszer technológusként dolgozni, és ekkor költöztem Kiskunfélegyházára is. Fél év után adódott a lehetőség, hogy váltós műszakvezető legyek, aminek nagyon örültem, hiszen pályakezdőként elég hamar lett esélyem az előre lépésre. Jó döntést hoztam, hiszen napról napra tanulok új dolgokat, főleg így, hogy a gyár számos más területén is helyt kell állnom. Szeretek itt dolgozni, mert mindenki segítő szándékkal fordul a munkatársaihoz, változatos a munkaköröm, és jó fejek a kollégáim.

(Gyevi-Szabó Viktória, műszakvezető)

Az önéletrajz beküldésével Ön hozzájárul adatainak kezeléséhez a Félegyházi Pékség Kft. szervezeti egységein belül. Adatkezelési tájékoztatónk megtalálható a www.felegyhazipekseg.hu/allaslehetosegek-adatkezelesi-tajekoztato oldalon.

Munkakör: Élelmiszermérnöki karrier program
Város: Kiskunfélegyhàza

Jelentkezés a pozícióra

Engedélyezett formátumok: .pdf, .doc, .docx