A Félegyházi Pékség Délkelet-Magyarország meghatározó friss pékárut termelő vállalkozása, melynek piaca nyugaton a Duna vonaláig, keleten és délen az országhatárig, északon a Dunakanyarig terjed, beleértve egész Budapest területét.

Kiskunfélegyháza első kenyérgyára (1914)

Cégünk 1999-ben kezdte meg működését az akkori kiskunfélegyházi villanymalom helyén, ahol 2001-ig kizárólag malomipari termékek előállításával foglalkoztunk.
2001. március 1-jén került a kenyérgyár a Kiskunfélegyházi Malom Kft. tulajdonába. Ekkor „vertük le a lakatot” a 20 fővel vegetáló kenyérgyárról és kezdtük meg működtetését.

Kiskunfélegyházi villanymalom a múlt század elején

2004-ben a gazdasági és technológiai hatékonyság ésszerűsítése miatt profiltisztítást hajtottunk végre, mivel a sütőipari tevékenység folytatásának és fejlesztésének és a malomipari tevékenységnek is igen magasak voltak a beruházási és fejlesztési költségei. Döntenünk kellett, hogy melyik tevékenységet folytassuk tovább. Ezen okok miatt egy kisebb bérelt üzemegységünket felszámoltuk, a malomipari tevékenységet befejeztük, így 2004 őszétől kizárólag sütőipari vállalkozásként tevékenykedünk.

A kezdetek óta folyamatosan fejlődünk. Célul tűztük ki, hogy a fogyasztókat kiváló minőségű pékáruval lássuk el, minél szélesebb rétegben. Az évek során termelési terünk és kapacitásunk is a sokszorosára növekedett. Gépeinket folyamatosan korszerűsítjük, moderniizáljuk a munkafolyamatokat, ezzel is biztosítva a minőséget és hatékonyságot.

Beszállítóinkat is ez alapján választjuk ki. Törekszünk rá, hogy kizárólag olyan partnerekkel dolgozzunk együtt, akik elkötelezettek céljaink mellett, termékeikkel és tudásukkal segítenek bennünket azok elérésében.

Első saját pékáru mintaboltunkat 2001-ben nyitottuk meg Kecskeméten. Szerettünk volna, hogy a termékeinket vásárlókkal személyesen találkozzunk, munkánk gyümölcsét első kézből adhassuk át nekik. Mára közel 90 pékáru boltot üzemeltetünk, melyekben naponta 40-45.000 vásárló választja termékeinket.

2013-ban ismét mérföldkőhöz érkeztünk. Szerettük volna új szintre emelni mintaboltjainkat és a kiszolgálás színvonalát. Több mint 1 éves tervezés és munka után 2014-ben teljesen megújultunk. Új logónk a kiváló minőség mellett már sokkal többet jelentett. Helyben sütött pékáruval, friss szendvicsekkel bővítettük kínálatunkat, melyeket több helyen már helyben is fogyaszthatnak kedves vásárlóink. Nem titkolt célunk, hogy a pékáru vásárlást és fogyasztást élménnyé varázsoljuk üzleteinkben.
Törekvéseinket az elmúlt években szakmai díjakkal is elismerték. 2015-ben, 2017-ben 1-1 kecskeméti, 2019-ben pedig békéscsabai üzletünk is kiválasztásra került az Év Boltja versenyen, 2017-ben pedig a Magyar Formatervezési Tanács által létrehozott Design Management Díj Elismerő oklevelében is részesültünk.

Év boltja 2019: Békéscsaba, Andrássy út 7.

A Félegyházi Pékség 100%-ban magyar tulajdonú, családi vállalkozás. Jelenleg több mint 1150 kollégánknak biztosítunk munkalehetőséget és megélhetést Kiskunfélegyházán és környékén, valamint pékáru mintaboltjainkban.

Központi telephelyünk madártávlatból