Te is hallod a héj roppanását, és érzed a minőségi, kovászolt tészta ízét? A Félegyházi Pékség bagettjei most megújultak, és franciásabbak, mint valaha!
Engedjetek meg a Pékmesternek néhány gondolatot:
„Bizonyára mindannyiunk szemei előtt feldereng a bagett karcsú alakja, melynek pontos története máig ismeretlen. A Párizs utcáit is belengő legendákat magáénak tudható kenyérféle egyesek szerint a lőfegyverek formája nyomán kapta meg küllemét, magának Bonaparte Napóleonnak az utasítására. Mások szerint azonban a francia pékek minél több kenyeret szerettek volna reggelente vásárlóiknak kínálni, és a klasszikus bagett egy gyorsabban elkészíthető alternatíva lett. Egy azonban bizonyos: eme kulturális örökség szimbolizálja a hagyományok, az elegancia, és az étkezés élvezetének triumvirátusát. Ezek inspiráltak engem is, a Félegyházi Pékség Pékmesterét, miközben először találkozott ujjaim között a kovász, és a bagett tésztájának minőségi alapanyagai. Élvezd ezt a gasztronómiai csodát, és engedd, hogy a Szajna partjára repítsen az íze!” A tészta hosszú érlelésű kovásszal készül, aminek köszönhetően ízük és illatuk sokkal egyedibb és intenzívebb. Összesen négy ízben hoztuk el őket vásárlóinknak: Francia kovászos, Teljes kiőrlésű sokmagvas, Olajbogyós szárított paradicsomos, és Sajtos vékony ropogtatni való.
Francia kovászos bagett:
A bagett Franciaországból indult útjára, egy kovászos kenyértészta alapján. A hagyományoknak hódolván a Pékmester elleste a francia szakmabeli testvéreitől a bagettek titkát. Hazaérkezve újra és újra megsütötte emlékeit, egészen addig, ameddig ki nem fejlesztette a tökéletes receptúrát. A francia kovászos bagett a hagyományok és a szépemlékű ízek ötvözete, melyet bátran ajánlunk a gasztronómia kedvelőinek.
Teljes kiőrlésű sokmagvas bagett:
A Félegyházi Pékség mindig törekszik arra, hogy az egészségtudatos péksütemény-kedvelőknek is kedvére tegyen. A sokmagvas bagett roppanósságát fokozza a tetejére szórt magvak kavalkádja, ami különböző fontos anyagokat hordoznak magukban. A lenmag segíti az emésztést és csökkenti a vércukorszintet, a napraforgómag folsavban gazdag, a zabpehelynek pedig igen magas a rosttartalma.
Teljes kiőrlésű sokmagvas bagett:
A Félegyházi Pékség mindig törekszik arra, hogy az egészségtudatos péksütemény-kedvelőknek is kedvére tegyen. A sokmagvas bagett roppanósságát fokozza a tetejére szórt magvak kavalkádja, ami különböző fontos anyagokat hordoznak magukban. A lenmag segíti az emésztést és csökkenti a vércukorszintet, a napraforgómag folsavban gazdag, a zabpehelynek pedig igen magas a rosttartalma.
Kovászos bagett olajbogyóval és szárított paradicsommal:
A mediterrán ízek felé elmozdulvajött létre ez a bagett. Eme kuriózum alapja a francia kovászos testvére, melyek tésztájába került olajbogyó és szárított paradicsom. A forró levegő és a napsugarak simogatta szárított paradicsomok zamata kiváló párosítás a magas tápanyagtartalmú olajbogyóval, mely gazdagon tartalmaz vasat, kalciumot, magnéziumot, és négyféle vitamint. Így nem csak az igazán ínyenceknek ajánljuk!
Sajtos vékony bagett:
Mit szólnál hozzá, ha azt mondanánk, hogy a fehéráru is lehet snack? Látjuk, hogy bólogatsz! A sajtban bővelkedő bagett a hagyományos mérettől eltérően egy vékony változat, amit elsősorban a nassolás kedvelőinek szánunk, de akár vacsoránk vagy reggelink kísérője is lehet. Készítsünk hozzá mártogatós szószt, és kínáljuk akár vendégeknek is előétel vagy csipegetni való gyanánt!
A húst és állati eredetű élelmiszereket nélkülöző vásárlóinknak is fantasztikus híreink vannak! A francia kovászos és az olajbogyós-szárított paradicsomos bagettek vegánok, míg a sokmagvas és a sajtos vegetáriánus és tojásmentes!